От официалното съобщение на МВР става ясно, че загиналият българин е шофьорът на взривения автобус М.К. (36 г.), починал по-късно в болница.
Това е Мустафа Кьосов от село Юруково, община Якоруда, съобщи кметът на селото Емине Еланска, цитирана от "Фокус" и Дарик радио.

"Мустафа работеше в тази фирма от месец. Семейството му е уведомено за смъртта му още снощи от управителя на фирмата-превозвач. Съпругата му е на 33 години. Казва се Емине. Имат дъщеричка на 10 години", каза още Еланска.

Пет от жертвите на атентата са граждани на Израел, един е български гражданин - шофьорът. Седмият загинал е вероятният атентатор самоубиец, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който все още е в Бургас, се извини за погрешно подадената информация за осма жертва, предаде БГНЕС.

Поне 31 са ранените при взрива в автобус с израелски туристи.
Пострадалите са с множество изгаряния, травми в областта на гръдния кош и корема. Петима са били настанени в отделение „Уши, нос, гърло” със спукани тъпанчета от взривната вълна. Ранените ще бъдат върнати в Израел днес сутринта. По нареждане на премиера правителственият „Еърбъс” излетя в 10 часа от Бургас до Израел с 65 израелски туристи, които оцеляха при атентата и са пожелали да се върнат веднага в родината си.

Трима от най-тежко пострадалите - един мъж и две жени, бяха транспортирани от Бургас в София и настанени в "Пирогов" и Военномедицинска академия.
От пресцентъра на "Пирогов" съобщиха, че мъжът е с 55% изгаряния от І, ІІ,ІІІ степен по цялото тяло. Настанен е в реанимацията на секцията по изгаряния и пластична хирургия с опасност за живота.
Пострадалата млада жена е с черепно-мозъчна травма, гръдна и лицева травма и е на апаратно дишане. И тя е в реанимация с опасност за живота.
Във връзка с разпространената информация, съобщаваме, че на територията на "Пирогов" няма починал пациент, пострадал при бургаския атентат, допълниха от здравното заведение.

От пресцентъра на ВМА също съобщиха за Дир.бг, че настанената при тях жена е на 26 години и е жива. Тя е в критично състояние, лекарите се борят за живота й, тъй като тя е с множество травми.

Премиерът, който пристигна в Бургас тази нощ, заяви, че се работи по версията за атентатор самоубиец, чиято самоличност не е установена. Той е бил с фалшиви документи на гражданин на Мичиган и около час е бил на мястото на атентата, показват записите от камерите. Борисов допълни, че са били откъснати пръстите на ръката му, което според неговия опит било харектерно за самоубийствени взривове. Помолихме прокурора на Бургас да ни разреши да пуснем снимката му, за да може да се установи самоличността му, каза още Борисов, цитиран от БНР.
Можем да кажем, че главата му е на 100 метра, каза още премиерът. В петък следобяд или събота ще излязат ДНК пробите и ще можем да потвърдим самоличността му, допълва премиерът.
Мъжът е бил с дълга коса.

Според Борисов атентаторът не присъства и в регистрите на „Гранична полиция”, тъй като е влязъл с фалшиви документи, предаде "Фокус".
"Няма пробив в сигурността, защото подобно нещо не може да се предотврати. Всеки може да си влезе в летището, да се шляе, да си пазарува и после да се присъедини към групата, за да отиде с тях на ресторант например", обясни Борисов.