Георги Цветанов свидетелства лично срещу Алексей Петров, който присъства по време на разпита в Софийския градски съд. Петров, Антон Петров – Хамстера, Марчело Джотолов, Момчил Кръстев, Николай Велков и братята Пламен и Йордан Стоянови - Дамбовците са обвинени за въоръжена престъпна група за изнудване, рекет, пране на пари, незаконно придобиване на значителни финансови средства от "Кремиковци", склоняване към проституция и други престъпления.

Според показанията на Цветанов, преди повече от 10 години Трактора, както стана известен бившият съветник в ДАНС след ареста, му отнел лек автомобил “Мерцедес”, след като в продължение на два дни го държал заключен в един от офисите на ЗК “Лев Инс” на басейна “Спартак” в столицата, предаде "Всеки ден". Там със заплахи и насилие, включително опиране на дуло на пушка в слепоочието му, банкерът бил принуден да се разпореди с имуществото си в полза на Петров. Свидетелят твърди, че е накаран да прехвърли дяловете си от търговско дружество на израелски инвеститор".

След края на разпита днес Петров заяви, че Цветанов е бил манипулиран от прокуратурата. Бившата барета разказа, че свидетелят чел показанията си от листа с предварително написан от държавното обвинение текст.
Наблюдаващият прокурор Светлозар Костов обаче отрече това, като заяви че свидетелят си е водил записки по време на разпита, каквото право има всеки на неговото място.

През май комисията "Кушлев" запорира имущество за над 41 млн. лева, собственост на всички задържани при операция "Октопод".