Има и двама тежко ранени, но никой от членовете на Конгреса във влака не е пострадал, каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана Франс прес, на която се позовава БТА.

Според свидетелства на няколко конгресмени загиналият и ранените са били в камиона, блъснат от влака. По данни на железопътната компания на САЩ Амтрак двама членове на екипажа и трима пътници са отведени в болница с леки травми.

В наетия от републиканците влак имало десетки конгресмени, които отивали на семинар в Западна Вирджиния. Сред тях имало и бивши лекари, които се опитали да помогнат на загиналия и оказали помощ на ранените.

Сред пострадалите пътници са конгресменът от Минесота Джейсън Луис, който може да е получил сътресение. Колегата му от щата Тенеси Чък Флайшман получил травми на гърба, врата и главата.

Влакът пътувал за курорта Уайт Сълфър Спрингс в Грийнбрайър за тридневна годишна среща, в която се очаква да участват президентът Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс. Организацията, организираща срещата съобщи, че тя ще се състои по план, съобщава АП.