Снощи бунтовниците превзеха и комплекса, смятан за последното убежище на полковника. До момента няма потвърдена информация какво се случва с Кадафи.

Тази сутрин либийските бунтовници са засилили контрола си над Триполи и провеждат операции по издирването на Кадафи и укрилите се войници. Множество пропускателни пунктове са били поставени в либийската столица, за да бъде осъществяван по-добър контрол над движението в града.
На места сраженията в Триполи продължават, тъй като бунтовниците не са установили пълен контрол, предава Франс прес.

Две силни експлозии са избухнали тази сутрин в столицата, като се смята, че взривовете са в резултат от въздушен обстрел на НАТО над либийската столица, предаде "Фокус", позовавайки се на Франс прес.

Триполи бе подложен на обстрел и през нощта с десетки ракети Град и минометни снаряди, предадоха Ройтерс и БТА, като се позоваха на съобщение на телевизия Ал Арабия. Телевизията се основава на разкази на очевидци, които твърдят, че ракетите и снарядите падат главно на път в близост до комплекса на Кадафи Баб ал Азизия.

Ал Арабия съобщи също, че силите на Муамар Кадафи атакуват с ракети и танкове град Аджейлат, на 100 километра западно от Триполи. По-рано днес агенциите съобщиха, че подобна атака има и срещу град Заура близо до границата с Тунис.

Либийските бунтовници водят „яростни боеве” с лоялните на Муамар Кадафи сили за контрола над град Сабха  (на около 600 км южно от Триполи), съобщи говорител на опозицията, предаде Ройтерс,цитирана от Фокус. Полковник Ахмед Бани, старши военен говорител на опозиционните сили, съобщи че бунтовниците преговарят с племенните лидери в Сирт, родно място на Кадафи, за предаването на крайбрежния град без кръвопролития.
„Има яростна битка между свободните либийци (бунтовниците) и остатъците от силите на тиранина”, заяви Бани след като опозицията влезе в основната база на Кадафи – укрепената резиденция Баб ал Азизия в Триполи. „Сабха ще бъде последният му бастион”, заяви Бани.

В аудио обръщение, излъчено тази нощ по либийска радиостанция, Муамар Кадафи заяви, че напускането на правителствената резиденция в столицата Триполи е било „тактическа маневра”. Той се зарече да води битка до победа срещу агресорите или да умре като мъченик, предаде Ройтерс, като се позова на телевизия Ал Оруба. Кадафи призна, че комплексът Баб ал Азизия в Триполи, в който живееше, вече не съществува, след като е бил изравнен със земята с 64 удара на НАТО, предаде ИТАР-ТАСС.

В друг аудиозапис, излъчен по кувейтска телевизия, той казва, че "дискретно" излязъл за кратко навън, без да бъде видян от хората, и не усетил Триполи да е в опасност.

Същевременно говорителят на либийското правителство Муса Ибрахим увери в телефонно интервю за сателитните телевизии Ал Оруба и Ал Раи, че Кадафи е готов да устои на бунтовниците месеци и дори години, предаде Ройтерс. Той  предупреди лидерите на бунтовниците, че ако се преместят от Бенгази в Триполи, няма да видят мир и заплаши, че Либия ще се "превърне във вулкан, лава и пламъци", предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Бунтовниците, превзели комплекса на Муамар Кадафи в Триполи - Баб ал Азизия, продължиха и през нощта да се радват на находките в него, разказва Франс прес, цитирана от БТА.

След като разграбиха оръжия, намерени там, разкъсаха портрети на Кадафи, унищожиха негова статуя и се опитаха да съборят и скулптурата, представляваща юмрук, стиснал американски самолет, бунтовниците истински се зарадваха на голф количките, с които Кадафи имаше навика да развежда гостите из имението си. Сега бунтовниците в знак на победа ги подкараха из комплекса и дори ги извадиха извън него.

Един от нахлулите в дома на Кадафи бунтовнически боец се натъкна на шапка със златни бродерии в спалнята на полковника и се зарече да я подари на баща си, пострадал много от режима, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Не такава еуфория изпитват тридесетина чужди журналисти, озовали се в капана на луксозен хотел в центъра на Триполи, предаде Франс прес. Журналистите вече трети ден не могат да помръднат заради сраженията от хотел Риксос, в който обикновено нощувката е по 400 долара на вечер, допълва АП.  В хотела няма интернет и телевизия. Мобилните телефони често губят обхват. Журналистите са принудени да носят бронирани жилетки и каски заради заблудените куршуми.Често пъти в района се чуват и спорадична стрелба. На ръкавите си журналистите носят ленти с надписа на арабски: Не стреляйте, ние сме от пресата.

Първият етаж на хотела все още се охранява от военни на Кадафи. Ето защо журналистите получават противоречива информация за случващото се в Триполи. Докато медиите по света излъчваха съобщения, че Баб ал Азизия е паднал, военните на режима в хотела уверяваха журналистите, че комплексът на Кадафи не е в ръцете на въстаниците.

Тридневното сражение за столицата Триполи е отнело живота на повече от 400 души, а ранените са над 2 000, предаде РИА Новости. Това е заявил лидерът на Преходния национален съвет на Либия Мустафа Абдел Джалил, като допълва, че битката ще бъде приключена едва когато бъде заловен лидерът на страната Муамар Кадафи.