”Билд”: Договориха се!

stat
15:54  |  12 януари 2018 | По света / Автор Красимир Тодоров /  
Преговорите Меркел-Шулц в Германия завършиха с успех Преговорите Меркел-Шулц в Германия завършиха с успех
Сн.: БТА

След 24-часови уморителни преговори лидерите на двете най-големи партии в Германия - Ангела Меркел и Мартин Шулц, си стиснаха ръцете за общо управление.
Това пише в електронното си издание "Билд". Одобрени са основните положения на споразумение, което поставя основите на нова голяма коалиция в Берлин. Ангела Меркел определи постигнатото като "добри условия, за да живеем по-добре в Германия в следващите 10 години".

Ето и основните положения на постигнатото споразумение:

1. Реформиране на ЕС. Съюзът трябва да стане по-прозрачен, по-демократичен и да се приближи до гражданите си. Трябва ни обща външна политика и обща политика за правата на човека. Германия и Франция трябва да станат движещите сили на реформите.

2.Финансово укрепване на ЕС след Брекзит. Германия да увеличи вноската си в ЕС.

3. Квота за нови мигранти в Германия - от 180 000 до 220 000 души годишно. Квота за събиране на разделени семейства - не повече от 1000 семейства на месец. Ситуацията от 2015 година никога повече да не се повтори. Брюксел трябва да положи усилия да предотврати причините за мигрантския натиск.


 Последно в По света


Европейската отбрана на фокус при визитата на Меркел

Основните теми на разговорите при визитата на Меркел в София ще са свързани с миграцията и общата европейска отбрана, отбеляза за Дир.бг Даниел Стефанов.