Образованието в Турция - терен за идеологическа битка

Спорна нова учебна програма и хиляди уволнени учители, които не могат да водят часовете си... прочети още »
-
12:43

Доживотен затвор за убийците на пътя във Великобритания

Британското правителство прие по-строги наказания за шофьорите, причинили смърт на пътя заради опасно шофиране. прочети още »
-
19.10

Си Цзинпин има грандиозна визия за Китай като световна сила

Китайският лидер Си Цзинпин, наричан "председателят на всичко", изложи толкова грандиозна визия за страната си, че имаше нужда от 3,5 часа, за да я... прочети още »
-
19.10

Изборите в Чехия: страх от мигранти в страна, където ги няма

Множество чешки партии залагат в предизборните си послания на страховете, предизвикани от рекордния приток на мигранти в Европа, въпреки че в страната... прочети още »
-
19.10

Българите: ЕС е в добра форма, но родината ни - не

Българите остават сред оптимистите за ЕС, сочи проучване, представено днес от Европейския парламент. прочети още »
-
18.10

Младежи на власт

Себастиан Курц е само на 31 и явно ще стане най-младият правителствен ръководител в света. Той не е единственият „младеж“ в политическите висини. прочети още »
-
17.10

Орхан Памук: Унищожиха любимия ми Истанбул

Турският писател и нобелов лауреат заяви, че от политически съображения за него вече е невъзможно да живее в родния си Истанбул, съобщи турската... прочети още »
-
16.10

Трупат войски и оръжия по границата НАТО - Русия

Русия може да отвърне на дислоцирането на бронетанкова дивизия на САЩ в Полша с разполагане на допълнителни тактически ракети "Искандер" в Калининград. прочети още »
-
13.10

Квебек - прецедент на Каталуния

Кризата в Каталуния, откъдето големи компании преместват своята централа от опасения да не бъдат отрязани от общия европейски пазар, е сходна с тази в... прочети още »
-
12.10

Защо в София не е хубаво

Шеметни небостъргачи, задръстени улици, шум, прах и мръсотия - София е всичко друго, но не и град за хората. прочети още »
-
11.10

Мадрид може законно да ”вземе под контрол” Каталуния

Ако Каталуния обяви независимост, Мадрид може да задейства чл. 155 от конституцията, който позволява на централните власти да "установят контрол" върху... прочети още »
-
10.10

Кризата между Вашингтон и Анкара се задълбочава

Нови действия продължават да нагнетяват напрежение в отношенията между Турция и САЩ. Според анализатори, това е най-хладният период между тях след 1974... прочети още »
-
10.10

Че Гевара - ”Христос с пушка”

Борец за комунизъм, поп-икона, идол на студентските вълнения от 1960-те години, символ на антиамериканизма и до днес - това е революционерът Че Гевара. прочети още »
-
9.10

Димитър Аврамов: Йончева прави лоша услуга на БСП с Кумгейт

Елена Йончева прави лоша услуга на БСП с т.нар. Кумгейт и рано или късно това ще се обърне срещу тях. Напрежението между Бойко Борисов и Румен Радев ще... прочети още »
-
7.10

В Германия се възражда концепцията за ”родината” (Heimat)

Повечето германци са бдителни към всичко, което намирисва на национализъм, предвид нацисткото си минало, но понятието "хаймат" (родина) се радва на нов... прочети още »
-
6.10

Време за зимни гуми

Утре предстои сериозна промяна на времето. По планините и планинските проходи ще вали сняг, а температурите ще бъдат около и под нула градуса. прочети още »
-
6.10

А ако гръмне?

Следя с интерес казусите "Дунарит" и "Емко" не от гледна точка на медийната вакханалия, която се спретна по повод задължения, собственост. прочети още »
-
3.10


Бюджет 2018: Пари за образование, здраве и сигурност

В бюджет 2018 повече пари ще има за образование, сигурност и здравеопазване и социалната сфера. Предвидени са пари за бойна техника и АМ "Струма".