Това проклето достойнство

Днес накърненото достойнство сякаш измества всички други теми - виждаме го почти всекидневно в България, но не само там. прочети още »
-
вчера

Нови истини за Холокоста

Британците и американците са знаели много по-рано за плановете на Хитлер за унищожение на евреите, отколкото се смяташе досега. прочети още »
-
вчера

Петият служебен кабинет се спъна в... бъдещи избори

Скоро слиза от сцената и петото служебно правителство в историята на т. нар. преход - кабинетът “Герджиков“. прочети още »
-
24.04

Незаконна сеч в Сатовча, участват и държавни служители

В родопското село Сатовча действа скандална схема за незаконна сеч с участието на държавни служители, разкри разследване на bTV. прочети още »
-
24.04

Нагли и алчни: ”бароните” на НРБ

Георги Милушев е последният шеф на охраната на Тодор Живков и обкръжението му. прочети още »
-
24.04

Как Фейсбук смята да наднича в мозъците ни

В бъдеще Фейсбук иска да пише вместо нас - да формулира постингите и коментарите ни. За тази цел обаче ние ще трябва да му позволим достъпа до нашите... прочети още »
-
23.04

Всеки руснак да стане патриот!

Държавната дума в Москва трябва да разгледа законопроекта за патриотичното възпитание на младежта. За писателя Виктор Ерофеев това е трето дежавю. прочети още »
-
22.04

Депутати се дуелират до кръв преди 50 години край Париж

На 21 април 1967 г. кметът на Марсилия Гастон Дефер** и голистът Рьоне Рибиер кръстосват шпаги. Това е последният във Франция двубой на честта. прочети още »
-
21.04

Главният поддръжник на Башар Асад (снимки)

Родена и израснала в Лондон, добре образована е, модерна и елегантно облечена. А сега Обединеното кралство нискат отнемане на британския ѝ паспорт. прочети още »
-
21.04

През 2050-а Германия щяла да бъде ислямска държава?

Мюсюлманите скоро щели да залеят Европа, а ислямът щял да стане най-многочислената религия в света. прочети още »
-
20.04

Как парите на хиляди германци изгорели в България

Дървета, които изгниват, и пари, които изчезват. Или как 3500 дребни инвеститори са примамени с обещания за високи лихви. прочети още »
-
19.04

Ердоган vs. Ататюрк

Чрез президентската система, към която се стреми, Ердоган иска да промени политическата система в Турция. прочети още »
-
18.04

”Светли празници” онлайн

Ако вече работим, плащаме данъци и дори можем да проверим диоптъра си онлайн, учудващо ли е, че и Великден, пък и празнуването изобщо почна да се... прочети още »
-
17.04

”Желязната лейди” на Турция може да спре Ердоган

Турция се подготвя за референдума в неделя за пакета конституционни реформи, който би трябвало да даде на президента Реджеп Таийп Ердоган огромни... прочети още »
-
14.04

Какво е било менюто на Тайната вечеря

Двама италиански археолози са изследвали и анализирали какво е било "менюто" на Тайната вечеря и как са се хранили Исус и учениците му. прочети още »
-
13.04

Лекари и пациенти заедно за достоен живот на паркинсониците

"Националната организация на хората болни от късен паркинсон“ с подкрепата на АбВи България за трета поредна година срещна пациенти,... прочети още »
-
12.04

В Северна Корея става все по-опасно

САЩ изпращат самолетоносач към Северна Корея. Пхенян отговаря с остри заплахи. Същевременно Китай се страхува от колапс на севернокорейския режим. прочети още »
-
11.04


Това проклето достойнство

Днес накърненото достойнство сякаш измества всички други теми - виждаме го почти всекидневно в България, но не само там.