24-годишен мъж и 22-годишна жена са задържани във Варна при специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Варна. Акцията се е провела на 22 май в морския град.

В района на лятно кино "Тракия" криминалистите задържали 24-годишен мъж, осъждан за разпространение на наркотици, от когото са иззети пакетчета с кристално вещество.

В рамките на проверката униформените установили, че в автомобила му го изчаквала 22-годишна местна жителка.

При последвалите следствени действия в обитавани от двамата жилища на три адреса във Варна, както и в два леки автомобила, ползвани от мъжа, са намерени и иззети кокаин - 36,59 г, метамфетамин - 1896,59 г и марихуана - 966,13 г, както електронни везни, ползвани от двамата, мобилни телефони и голяма сума пари - над 20 000 лв в туба.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор при Варненската окръжна прокуратура. Със съдебно решение на 24-годишния е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Работата по случая продължава.

Снимка: МВР

Снимка: МВР