Авиокомпания Уиз Еър (Wizz Air) обяви днес старта на нов маршрут от Бургас до Виена от 3 юли. Билетите за тази дестинация вече са в продажба и могат да бъдат закупени на wizzair.com или през мобилното приложение на авиокомпанията, съобщават от превозвача. Спазвайки всички национални и международни разпоредби и актуалните рестрикции за пътуване, Wizz Air прави обоснованото пътуване възможно за многото клиенти, които в момента искат да се приберат при семействата си, се посочва в съобщението.

От днес пътуванията с Wizz Air ще стават с висока степен на хигиенизиране и дезинфекция. Наскоро авиокомпанията обяви въвеждането на редица засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи по време на целия полет се изисква както кабинния екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, като кабинният екипаж също трябва да носи и ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ чрез същото антивирусно решение.

Дезинфекциращи кърпички се предоставят на всеки пътник при качване на самолета, списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки на борда чрез безконтактно плащане. От пътниците се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището.

От превозвача коментират, че "въпреки пътуването в момента да е ограничено от правителствените разпоредби, очакванията им са за облекчаване на ограниченията, тъй като ситуацията се подобрява, и клиенти ще могат скоро да започнат да пътуват отново. Новият маршрут до австрийската столица също ще се извършва в условия на придържане към най-високите здравни стандарти чрез нашите санитарни протоколи", посочват от авиокомпанията.