Жена от Варна стана 95-тият милионер от българския спортен тотализатор. Късметлийката спечели 1,56 млн. милион лева от играта 6 от 42.

След 34 години игра, Янка Панайотова удря шестица от тотото и печели сумата от над 1 милион лева, а късметът е извадила благодарение на специална стратегия, която използва от 25-годишна.

"Това са случайни числа. Имам и постоянни числа, с които играя от 34 години, но спечелих от случайните", каза Янка, цитирана от bTV.

1,2,18,19,38,40 0 това са късметлийските числа от печелившия фиш.

В първия тираж за 2018-та била на косъм да спечели джакпота в играта 6 от 49.

"Имах петица, но бяхме много участници и беше малка около 1600-1700 лева", каза още жената пред БНТ.

Преди около 8 години Янка печели хиляда лева от играта втори тото шанс. Не е губила вяра, че ще спечели джакпота. За играта 6 от 42 миналата неделя пуснала фиш със случайно избрани числа в тотопункт в Царево, където сега живее.

Гледала тегленето на тиража по телевизията.

"Видях, че ми излязоха тези числа. От начало не повярвах, проверявах ги няколко пъти. Накрая изчаках и печалбите да съобщят и видях, че съм единствената печеливша с шестица", добави тя.

Янка обаче е направила и специални изчисления - според теорията на вероятностите на около 100 години би следвало да спечели шестица и с постоянните си числа. Затова ще продължи да играе, а със сумата първо ще зарадва съпруга си като му купи кола и малка яхта, за сбъдването на своите мечти ще мисли след това.

Новият джакпот ще започне от 300 000 лева.