Елица Крумова - възпитаник на специалност "Информатика и компютърни науки" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", е първата българка, която влезе в престижната класация за инфлуенсъри в технологичната сфера на авторитетното списание The Awards Magazine. Тя е и в Топ 50 жени инфлуенсъри през 2020 г. в света на технологиите, а понастоящем е сред първите 10 в класацията Top 100 Thought Leaders & Influencers Division - IoT Premier League, съобщиха от ВСУ "Черноризец Храбър".

Елица e професионалист, който съумява да съчетае най-модерните сфери - маркетинга, рекламата и IT индустрията. Работила е за някои от най-големите корпорации в света, включително за IBM и Google.

Една от най-влиятелните жени в света на технологиите завърши обучението си във ВСУ "Черноризец Храбър" през миналата година. С особен интерес се очакваше защитата на дипломната й работа, свързана с технологии в областта на колективната интелигентност и Internet of Things. Тя избра дистанционната форма на обучение.

Варненският свободен университет е единственият университет в България с акредитирана в дистанционна форма на обучение бакалавърска специалност "Информатика и компютърни науки". За обучението си в университета Елица споделя:

"Варненският свободен университет ми помогна да осмисля теоретично задачите и проблемите, които трябваше да решавам в работата си. Обучението ми даде възможност да вникна още по-дълбоко в същината на технологичните процеси и да осмисля тенденциите за бъдещото им развитие. Възможността за дистанционно обучение е още едно съществено предимство, което ВСУ "Черноризец Храбър" има пред другите университети".

Елица Крумова има и още престижни квалификации: по Креативна реклама - MA Creative Advertising от Southampton Solent University, Великобритания; по Маркетинг и реклама - BA Hons. Advertising & Marketing Communications от London Metropolitan University, Великобритания.

Широкият диапазон от знания и умения в различни области ѝ помагат да вижда съвременните явления в света в цялата им пълнота. Силната ѝ страст към тенденциите и анализите за бъдещото развитието на технологиите и обществото я мотивира да споделя своите виждания в социалните мрежи. Дейността й носи и високо признание - тя намери място в едни от най-престижните класации в света на технологиите. Преди седмица стана първата българка, която влезе сред първите 15 жени, отличени от авторитетното списание The Awards Magazine. Класацията е на база поведение и активност в социалните мрежи на дамите с ключова роля в развитието на своите компании и растежа на бизнеса в света на високите технологии.

Варненски свободен университет