Труп на мъж е открит до Първа буна във Варна. Тялото е било забелязано по обед. Очевидци твърдят, че то е изплувало от морето. По непотвърдени данни мъжът е имал прорезни рани в областта на гръдния кош и гърлото.

Всички снимки вижте тук >>

На мястото на инцидента пристигнаха три патрулни коли, както и автомобил на "Криминална полиция" и окръжен прокурор. Текат следствени действия на мястото.

От МВР съобщиха, че сигналът за трупа е подаден около 11:55 часа. Установено е, че на мъж на видима възраст между 45-50 години. Уточняват се самоличността му.

Снимка: Булфото

Окръжна прокуратура Варна ръководи досъдебно производство за убийство, съобщиха от институцията. Направен е оглед на местопроизшествието и са разпитани свидетели. Работната правна квалификация на разследването е по чл. 115 от НК за умишлено убийство, тъй като са открити порезни ряни по тялото. Работата по случая продължава. Назначена е аутопсия, която ще установи причината за смъртта. Допълнителни данни ще бъдат оповестени едва след получаване експертното заключение на съдебните медици, уточниха от Окръжната прокуратура.

Снимка: Булфото