Трима българи са сред финалистите на Международния балетен конкурс във Варна. Това са Георги Капитански, Джон Абенанти и София Цуцакова. Сред останалите 17 кандидати, допуснати до третия тур - с класически танци и модерен балет, са танцьори от Китай, Япония, Франция, Белгия, Португалия, Германия, Бразилия, Аржентина, Унгария, САЩ и Канада.

В двете вечери на 26 и 27 юли по регламент състезателите трябва да покажат вариации или па-де-дьо в класически стил и съвременна хореография, създадена през последните 10 години.

Пълна програма на балетните вечери и гала-концертите можете да откриете на сайта на конкурса. Списък с имената на допуснатите финалисти до трети тур ще откриете на страницата във Фейсбук. В продажба са билетите за всички конкурсни вечери. Цените на билетите за Трети тур започват от 18 лв., а за двете Гала вечери - от 25 лв. Билетите за концертните вечери могат да се купят от ДКС, Летен театър и мрежата на Eventim в цялата страна - бензиностанции OMV, книжарници Orange, магазини Office1Superstore, както и онлайн тук. Програмата на балетните вечери и Гала концертите можете да откриете на сайта на конкурса: www.varna-ibc.org.