Набират се доброволци за организацията на Маратон Варна, който ще се проведе на 12-ти май. Желаещите, могат да се запишат до 9-ти май чрез попълване на анкета на: https://goo.gl/forms/le2DVcyHhcoearsK2

Необходими са около 130-150 доброволци за обезпечаване на трасето - опъване на ленти, насочване на хора към пунктовете за пресичане на трасето и прибиране на лентите; обща работа в базата на събитието; подготвителни работи - раздаване на листовки и подпомагане на записването, съобщиха от дирекция "Спорт" към Община Варна.

Доброволците трябва да са над 16 години, а по-малките с пълнолетен придружител (родител, треньор, учител). Те трябва да са комуникативни, готови за работа в екип, да приемат с отговорност поставените задачи. На 7-ми и 8-ми май в Юнашкия салон са предвидени срещи за инструктаж.

В деня на маратона, доброволците ще са ангажирани от 7.00 ч. сутринта до около 16.00 ч. Организаторите осигуряват пакет с храна, брандирана тениска, инструктаж, сертификат и дъждобрани при лошо време.

На Маратон Варна се очакват състезатели от най-големите лекоатлетически клубове в страната, както и атлети в маратонското бягане от Кения, Етиопия и Мароко. Ще дойдат и професионални спортисти от над двадесет други държави.

Освен класическата дистанция от 42,195 км състезанието предлага още три по-леки дисциплини, в които могат да се включат и любители бегачи - 2 км градски крос, 10.5 км и 21 км. Събитието е част от програмата на "Варна - Европейски град на спорта 2019".