Миряни споделиха с варненския депутат Нели Петрова идеята за изграждането на малка църква между улиците "Феликс Каниц", "Любен Каравелов" и "Цани Гинчев" в морската столица. Православният храм ще носи името "Св. Иван Рилски", съобщава Дарик.

"След години усилия и с безкористната помощ на специалисти за архитектурния проект вече разполагаме с разрешение за строеж и търсим средства за градежа на църквата", разказаха инициаторите.

Нели Петрова подкрепи каузите и разясни възможностите чрез дирекция "Вероизповедания" да се финансират ремонти и строителство на храмове.

Граждани потърсиха съдействието на депутата от ГЕРБ и за изграждането метох към манастира "Рождество на пресвета Богородица" във Варна. От църковното настоятелство на манастира, построен преди около 25 години в местността Сотира, алармираха и за необходимостта да се изгради подпорна стена в имота, който попада в зона с констатирани свличания вследствие на ерозионни процеси.

"Имаме готов проект за укрепването, за който събираме средства. На добрата воля на дарители разчитаме и за строителството на женски метох, за който вече сме във фаза на инвестиционно проектиране", обясни отец Димитър.

В рамките на приемния ден на народния представител бяха поставени и въпроси, свързани с имотни казуси. Коментиран бе също проблемът с "ало измамите", чиито жертви най-често стават доверчиви възрастни хора.