Строителни работници и специалисти от различни инженерни дисциплини са най-търсените кадри в Европа, каза днес във Варна националният координатор на EURES-мрежата за България Деница Колинс.

Паралелно с това в ЕС се търсят активно служители в сектора на туризма и сезонни земеделски работници. Все още има и голям недостиг на специалисти от сферата на информационните технологии, предаде БТА.

Във Варна Деница Колинс заедно с началника на главна дирекция "Услуги по заетостта" в Агенцията по заетостта Кремена Калчева участваха в международната трудова борса послучай Европейския ден на труда. Във форума се включиха представители на 16 държави-членки на ЕС.

След откриването на борсата началникът на Регионалната служба по заетостта в крайморския град Божидар Михайлов посочи, че България е много търсен партньор в EURES-мрежата, тъй като у нас има качествена работна ръка.

Между 9.30 и 17.00 ч. в Двореца на културата и спорта търсещите работа ще имат възможност да се срещнат с работодатели от региона на Варна, както и с представители на фирми от Великобритания, Франция, Словения, Словакия, Хърватия, Холандия, Дания, Ирландия, Германия, Австрия, Полша, Румъния и Чехия.