Арт фестивалът "Сръчко" започна в Приморския парк във Варна - между Морското казино и сцена "Раковина". За 3-то поредно лято той ще радва варненци и гости на града от 5-ти до 18-ти юли.

"Сръчко" е предимно насочен към активно живеещите хора. В него участват над 100 майстори на ръчно произведени изделия, като всеки един от тях произвежда на място излаганите продукти или обяснява как се изработват, тъй като за някой изделия, (примерно стъклените, се налага употребата на пещи и няма как да се произведат на място), така всички посетители на фестивала могат да се запознаят с дадения занаят на майстора.

На фестивала са организирани работилнички от майсторите: за изработка на сапун, работилничка за хвърчила, работилничка за рисуване с къна, работилничка за декупаж, работилничка за плъстене с вълна, работилничка за изработка на бижута, работилничка за изработка на грънци, работилничка за изработка на изделия от дърво и още много други.

Безплатни тренировки по зумба, пилатес и медитация с тибетски звънкови купи ще има още в рамките на фестивала.

През целия период на "Сръчко" ще има и специално обособен детски кът, където специалисти ще рисуват с децата. Ще има и обучение за деца по Scrach от Варненски свободен университет, Катедра "Информатика". На фестивала също ще се изнесе и презентация за Емоционалната интелигентност при децата. Специалисти ще са на разположение на всички желаещи за консултации.