Варненският апелативен съд днес потвърди предаването на френските власти на българин, издирван с Европейска заповед за арест, издадена в Бове, съобщиха от пресслужбата на съда. Срещу 25-годишния мъж са повдигнати обвинения за отвличане, причиняване на телесна повреда, съучастие в кражба.

Според обвинението на 21 януари тази година българинът пътувал в кола заедно с още двама души. Станала катастрофа и докато собственикът на пострадалия автомобил оглеждал щетите, тримата започнали да го удрят и му завързали ръцете, за да го качат насила в колата. Междувременно пристигнала жандармерия, заподозрените побягнали с автомобила на жертвата. По-късно българинът бил идентифициран, а Окръжният съд в Бове издал Европейска заповед за задържането му. Мъжът е бил арестуван от полицията в Нови пазар на 20 ноември тази година.

Според Апелативния съд Европейската заповед за ареста на българина е издадена от компетентен орган, спазени са всички изисквания за изготвянето й и той ще бъде предаден на френските власти. Решението не подлежи на обжалване.