Цените на чадърите и шезлонгите и тази година във Варна ще са същите, а именно по 5 лв., съобщи Андрей Василев, търговски директор на фирмата-концесионер на плажа в морската столица пред Moreto.net.

Сезонът ще бъде открит официално на 24 май. Активната подготовка на плажната ивица вече започна. Всекидневно се извършва почистване и заравняване. Първоначално ще има разкрити няколко спасителни поста и 1 медицински пункт с реанимационен автомобил, обслужващ цялата алея, а след 1-ви юни ще заработят и други.

Това лято варненци отново ще могат да се радват на уейк борд зоната и водната пързалка "Ролбата", а скоро може да има и нова атракция, която ще е във водата.

По отношение на сърф училището на Рибарския плаж, Василев сподели, че в момента се водят разговори кой да поеме управлението и да обучава деца и младежи.

"Водихме разговори със сърфисти, които проявиха интерес, но в последствие се отказаха. Продължаваме да търсим хора, които могат да развиват да управляват тази дейност. Имахме разговори с Медицинския университет, но все още не сме финализирали нещата с тях", обясни Василев.

Сърф училището беше построено през лятото на миналата година. За целта беше съборена известна дискотека. На мястото бяха изградени съблекални, санитарен възел и голям хангар, оборудван със сърфове, канута, каяци, педал борд, субове, боди бордове и други.