Сумата от 700 хил. лв. за ремонт ще получи Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания "Д-р Марко А. Марков" в Аспарухово. Това реши комисията по здравеопазване към Общинския съвет във Варна, предаде Moreto.net.

Със средствата ще бъде ремонтирано и преустроено преддверието на "старото" крило на сградата, което изпълнява функцията на чакалня, тъй като по думите на управителя на лечебното заведение проф. Георги Кобаков, въпросното помещение е крайно недостатъчно като площ. Наред с това няма санитарен възел и тоалетна за чакащите пациенти и техните придружители, нито възможност за отопление и поставянето на необходимия брой посетителски пейки.

Освен разширяването на чакалнята, към нея ще се изгради съвременна регистратура като ключов комуникационен център между служителите от различните отделения и пациентите, тъй като в момента т.нар. регистратура представлява затворен с дограма ъгъл от 2 кв. м площ, което затруднява работата с обработването на документите.

Ръководството на Онкоболницата смята също да изгради рампа за достъп на хора със специални потребности, инвалидни колички и носилки, както и надстройка върху фоайето, която да се използва за обособяването на нови две болнични стаи. Окончателното решение за отпускането на 700 хил. лв. ще бъде взето на сесия на Общинския съвет.