Изложението Автомобилен салон Варна - Palace Auto, бе открито днес в Двореца на културата и спорта. На площ от над 1000 кв. м. участват вносители на Audi, Hyndai, Mercedes, Mitsubishi, Jeep, Volvo, Jaguar, Ford, Toyota, Lexus, Nissan, Skoda, Peugeot, Zundert Extremе и др. Над 40 тестови автомобила ще бъдат разположени на специално обособена зона пред ДКС за тест драйв от желаещите, съобщиха от ДКС.

Над 40 гекгони автомобила са разположени на специална обособена зона

Снимка: Официална Фейсбук страница

Официални гости на събитието бяха кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, Павлин Косев - председател на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите, кметовете на райони, а домакин бе Минко Христов - изпълнителен директор на Двореца на културата и спорта.

Снимка: Община Варна

Кметът Иван Портних поздрави участниците и организаторите за възраждането на едно от знаковите изложения във Варна. "Вярвам, че посетителите ще могат да се запознаят с новите тенденции и технологии в бранша. Всички знаем, че автомобилът е част от огромен бизнес - на производители, застрахователи, търговци, но той е и ежедневна необходимост. И в тази връзка искам да призова за разумно и отговорно поведение на пътя", каза кметът.

Той припомни, че във Варна предстои и друго знаково събитие, свързано с автомобилите - 50-то юбилейно издание на Международното Рали България. Церемониален старт ще бъде даден в петък, в 20.30 ч. на площад "Св. Св. Кирил и Методий" пред Катедралата. А състезанията ще са в събота и неделя, като градският етап ще бъде по бул. "Васил Левски".