Огнище на COVID-19 е регистрирано във фирма за онлайн игри във Варна, в която работят 140 души. Това съобщи на брифинг директорът на РЗИ - Варна д-р Дочка Михайлова.

През почивните дни са били изследвани всички 140 работници, като от тях 43-ма са дали положителни проби.

"В събота имахме 49 случая за Варна, от тях 43-ма са именно от този офис. Всички заразени са млади хора и са на домашно лечение", каза още д-р Михайлова.

Успоредно с това стана ясно, че е открито и малко огнище в Регионалната библиотека във Варна. Там от 6-7 работещи, 3 или 4-ма са дали положителна проба. В момента лицата с положителни проби са на домашна изолация.

През тази седмица има регистрирани и 10 нови случая на COVID-19 сред медицински лица във Варна. От тях три случая са на медицински сестри, а останалите седем на други медицински специалисти, сред които рехабилитатори и т.н., но не и на лекари.

34 заразени за последното денонощие

В единния информационен портал за COVID-19 за последното денонощие са регистрирани общо 34 нови случая на лица от област Варна, с положителни проби за COVID-19. Новите случаи са от различни възрастови групи, с дифузно разпространение. Починало е 1 лице, като общия брой на починалите лица достигна 49, съобщиха от РЗИ-Варна.

Общо за област Варна случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 1827. Хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ са 36 пациенти, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 432 лица, излекувани са 1310 лица.

Свободните болнични легла към момента са 78, като при нужда има резерв за тяхното увеличаване.