Варненските улици опустяха заради карантината. Единици са хората, които могат да се срещат по центъра на Варна. Морската градина, която обикновено винаги е пълна с хора в момента е абсолютно празна.

В неделя стана ясно, че положителна проба за коронавирус е регистрирана и в морската столица. 

Първият потвърден случай на коронавирус е на 47-годишен мъж, завърнал се от Италия. Болният пациент пътувал миналата седмица със самолет до сърцето на заразата в Европа - Бергамо. После летял до Барселона. След това се прибрал у нас с полет до летище София и от там хванал влак до Варна.  

Няколко дни по-късно се почувствал зле и е бил приет в Инфекциозната болница в града.

Състоянието му е добро, съобщават от Областния кризисен щаб.

Констатирани са 21 души, които са били в контакт със заразения.

Контролът от здравните власти е затегнат. Кметът на Варна съобщи, че общинска фирма ще дезинфекцира ежедневно автогарата, жп гарата, подлези, както и ежедневно автобусите и тролейбусите ще бъдат дезинфекцирани. Няма да има временно таксуване на "синя зона".

"Възрастините хора са изключително уязвими. Те са зависими от нас. Прекратили сме всякакъв личен контакт на нашите служители с хората. Оставаяме им храната и лекарствата до вратите, няма личен контакт", заяви доц. Димитър Ставрев - отговорник за звеното в БЧК, което подпомага възрастни хора.