На 26-ти и 27-ми септември Варна се включва в Европейската нощ на учените, заедно със стотици градове от Стария континент. На 26-ти септември на борда на научноизследователския кораб "Академик" в морския град най-смелите ще имат възможност да разгледат изложба "35 години НИК "Академик"".

На 27-ми септември ще бъдат представени събития в две локации - Централен вход на Морска градина и Националната астрономическа обсерватория и планетариум "Николай Коперник".

Откриването на Европейска Нощ на учените във Варна ще бъде на 27-ми септември от 17.00 ч. на централния вход на Морската градина, който ще се превърне в мини панаир на науката с щандове с демонстрации и експерименти.

Посетителите ще могат да се насладят на концерт на деца от училища и школи в морската столица, ще могат да се докоснат до единствената в България изследователска миниподводница РС-8В и да се запознаят отблизо с работата на подводните изследователи.

Под мотото "100 години от създаването на Международния астрономически съюз" обсерваторията "Николай Коперник" ще отвори врати за посетители, за да ги запознае с дейността си и да им даде възможност да участват в научни дискусии.

Всички посетители ще могат да участват в томбола. Пълната програма - тук>>