Позиции за служители в колцентър и продавач-консултанти са сред най-предлаганите на пазара на труда във Варна през изминалата седмица, съобщиха от Дирекция "Регионална служба по заетостта", цитирани от "Фокус".

Компания търси да наеме над 40 служители за информиране на клиенти по телефон или на електронната поща. Изискването е кандидатите да владеят немски език.

През тази седмица във Варна се търсят и разработчици на софтуер и софтуерни приложения и анализатори. Предлаганото възнаграждение за тази позиция е в размер на почти 1300 лева. Задължително изискване е кандидатите да владеят английски език.

И през тази седмица продължава търсенето на кадри в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Сред обявените свободни позиции близо десет са за салонни управители, търсят се също бармани, сервитьори, камериери, готвачи и работници в кухня. Няколко десетки са и обявените свободни места за продавач-консултанти и касиери. В някои от обявите е посочено като изискване владеенето на английски, немски и руски езици.