Нека бъдем активни днес и да гласуваме за европейското развитие на Варна. Да не правим експерименти с нашия град, а да подкрепим динамичното развитие. Това заяви Иван Портних, кандидат за кмет на Варна, след като упражни правото си на вот, съобщават от пресцентъра на предизборният щаб.

Попитан как оценява предизборната кампания, той заяви: "Ние имахме позитивни послания към хората, без лъжи и внушения, без популизъм. Споделяхме резултатите от работата си и новите проекти, които вече се изпълняват. За съжаление, станахме свидетели на манипулации, омраза и негативизъм, които не са достойни за Варна. Няма да си позволим да влизаме в този тон. Подали сме жалби за нарушения и манипулации и в деня за размисъл, и днес. Очакваме решението на компетентните органи."

Иван Портних допълни, че е готов с нова програма, с ясни приоритети и проекти.

"Ударното темпо от последните няколко години е отлична основа за надграждане през следващите години. Ще продължим с развитието на инфраструктурата в града - след обновяването на централните булеварди фокусът вече е върху малките улички, междублоковите пространства, нови паркоместа, зони за отдих, зелени зони, за да може всеки варненец да усети промяната пред своя дом. Но тази промяна започна и в икономически план - със създаване на различен профил на града.

Големи международни компании вече избраха Варна за развитие на IT и аутсорсинг бизнес, търсенето на кадри е голямо. Продължаваме работа и за новата индустриално-промишлена зона край Аксаково, която с напредването на строежа на автомагистрала "Хемус" става все поатрактивна за инвеститорите. Общата цел е - осигуряване на високоплатени работни места, повисок стандарт, създаване на условия младите хора не само да се образоват в нашите университети, но да остават и да се реализират тук, във Варна. Затова днес изборът е простичък - развитие или застой. Нека подкрепим европейското бъдеще на нашия град", призова Иван Портних.