Паркът във варненския квартал "Възраждане" вече е напълно завършен. Преди реализирането на обекта имотът от около 30 дка, който се намира източно от охранителния канал, беше неизползваем, а зелените площи - неподдържани и занемарени.

Снимка: Live.varna.bg

Сега там са изградени алеи, кътове за отдих, зони за пешеходци и за велосипедисти. Направени са игрови площадки за малки и по-големи деца и места са свободни игри. Съоръженията в тях са сертифицирани и отговарят на изискванията за безопасност, поставена е специална противоударна настилка.

В парка са изградени беседки, пейки, осветление. Засадени са над 200 дървета и над 10 500 декоративни храсти, а затревените площи са около 18 000 кв.м., съобщават от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" към Община Варна.

Изграждането на втория етап от парка започна през октомври 2017 г. Година по-рано в района бе открит нов спортен комплекс, който включва футболно и многофункционално игрище, както и площадка с фитнес на открито. Комплексът е част от инициативата на Община Варна за развитие на районите.