Гласът на рока Глен Хюз пристигна днес във Варна. В събота, заедно с БТР, легендарният музикант ще излезе на сцената на Морската гара, за да открие първото издание на фестивала Варна Мега Рок.

Десетки рок фенове се събраха днес на летището във Варна, за да посрещнат своя идол. Легендарният вокал на "Дийп Пърпъл" и Блек Сабат, Глен Хюз е в България за десети път.

"Обичам тази страна, обичам приятелите си тук, рок феновете са много верни и щедри. Обичам да се връщам тук, защото всички обичат рок музиката и харесват моите песни", каза Глен Хюз.

Той пристигна в България по покана на Цонко Цонев, известен като движещата сила зад любимия на всички рок фенове у нас Каварна Рок фест.

След кратко прекъсване, организацията на събитието отново е в негови ръце, а Цонев заявява, че ще превърне Варна в новата рок столица на България. Затова и групите, които ще забият този уикенд край морето са едни от най-обичаните от родните фенове.

Глен Хюз ще се качи на сцената заедно с родната група БТР в събота вечер, за да изпълнят заедно класическите рок хитове на "Дийп Пърпъл".

Хедлайнери в неделя са финландците Найтуиш и Апокалиптика. Феновете край морето ще могат да се насладят и на изпълнения на "Камелот", както и на родните музиканти от "Кикимора", "Бендида", "Конкурент" и "Кросфайър".

Специално за варненци пък организаторите добавиха датата 17 август към фестивала. Тогава Морска гара ще ехти под звуците на варненците от "Бумеранг", "Хедмастер", Мистър Хард и Хадес.