За 10-ти пореден път фондация "Св. Св. Константин и Елена"организира благотворителната кампания "Изкуство за деца в нужда", с която се подпомагат малчугани в центровете за настаняване във Варна.

В тазгодишното издание на инициативата участват 40 автори с 240 произведения в различни техники - живопис, акрил, фотография, пластика. Творбите са изцяло или частично дарени.

В началото на следващия месец те ще бъдат изложени в галерия "Графит", където ще могат да бъдат разгледани и откупени. Приходите от продажбата им ще бъде разпределена между домовете "Изгрев", "Другарче", "Надежда" и интерната в село Кривня, в които са настанени около 120 деца.

Интересът към кампанията се увеличава и в нея се включват все повече хора от цялата страна. Очакванията са да бъдат събрани около 40 хил. лв., колкото е била сумата и миналата година, заяви в интервю за Дарик управителят на фондацията Елена Косева.

Средствата ще бъдат изразходвани за ремонти на базите и закупуване на инвентар. От 2014 година фондацията има и стипендиански програми, по които досега са подпомогнати 32 деца.

Елена Косева, която е и изпълнителен директор на курорта "Св. св. Константин и Елена", вижда огромен потенциал в привличането на средства от европейските здравни каси за профилактични процедури на европейски граждани в българските балнео и спа хотели.

"Нашите бази са повече от заетостта и имаме необходимост от популяризация като такава дестинация, тъй като повече сме известни с летния туризъм. В Европа се отпускат повече средства за профилактика отколкото за лечение и в някои такива курорти заетостта е 90-95 %" добави Елена Косева.