Днес е последният ден от фестивала "Varna Rock Adventure". На сцената отново ще излязат някои от най- обичаните български рок изпълнители. Фестът има благородна кауза - събират се средства за онкоболните деца, настанени за лечение във Варненската болница "Света Марина".

Фестивалът се организира за трета поредна година, като в началото на инициативата стои мотоклубът "Братя във вятъра". Мястото е паркът във варненския квартал "Аспарухово", а входът е свободен, уточнява БНТ.

Тази вечер на сцената ще излязат "Фондацията" и "Сигнал". Техните песни се пеят от няколко поколения. Тяхната музика е любовта, щастието и болката в ежедневието на всеки българин. Те са непреходни.

Специално за благотворителната кампания някои от изпълнителите поставят свои автографи върху тениски с логото на рок фестивала.

Васко Кръпката: "Нашият живот е музиката, нашия живот е да свирим и пеем на хората. Особено като има кауза е още по-съкровено, защото едно е да се забавляваш, да изкарваш някакви пари, друго е да правиш добро в същия този момент."

Бранимир - мотоклуб "Братя във вятъра": "Самите артисти са до голяма степен мотивирани именно и поради тази причина, че като излязат тука и заради тях идват хора да ги видят и чуят, по този начин, намираме още повече приятели, съмишленици."

Всяко дарение е ценно, но и всяка минута внимание и мисъл за болните деца - с благодарност към музикантите, които и тази вечер ще се качат на сцената на "Varna Rock Adventure".