Пред сградата на Община Варна да бъде поставена паметна плоча на Пламен Горанов, който се самозапали по време на протестите през зимата на 2013 година. За това настояват граждани на морската столица, които вече са изготвили проект и ще го внесат за одобрение от местната администрация. Той предвижда на площадката пред главния вход на сградата да бъде поставена гранитна плоча с надпис "Тук на 20.02.2013 пламна Пламен и разпали умовете и сърцата на свободните хора".

450 души са подписали петицията за мемориален паметник, а политическа подкрепа за него декларираха днес от "Демократична България". Роднините на Пламен Горанов не са търсени за съгласие, заяви инициаторът на идеята Милена Пехливанова.

"Пламен Горанов отдавна е станал символ и събирателен образ на всичко, което се случи тогава", добави Пехливанова.

Грамадата от камъни, издигната по време на протестите, по-късно беше премахната, без да са решени проблемите. Заради тях следващата грамада ще стигне до прозорците на кмета, коментира местният председател на "Да, България" Нелко Начев.

От "Демократична България" обявиха, че започва да пишат "бяла книга" за безобразията в държавата. Като примери те посочиха сделките за ТЕЦ "Варна" и за терена на т. нар. Дупка в центъра на морския града.

Градският лидер на ДСБ Васко Василев обяви, че се търсят четирима "смелчаци" сред общинските съветници, които да създадат опозиционна група в местния парламент.