Първият заразен с коронавирус във Варна, диджеят Стелиян, завърнал се от Италия, пусна видео от болничната си стая, в което сподели, че се чувства добре и демонстрира добро настроение.

Във виртуалната разходка из болничната си стая Стелиян обяснява, че е сам, че леглото му е на колелца и ако се налага можело бързо да го транспортират до спешното. Той показва и странна табела, разлепена на стената, на която пише "Забранява се храненето на котки". Обяснява още, че е зареден с хранителни продукти, показвайки лютеница и кисело мляко, след което обобщава: "Общо взето съм супер!"

41-годишният мъж се оказа с положителна проба за коронавирус. Тoй e пътувал миналата седмица до Бaрceлoнa, къдeтo e кaнeн кaтo гocт и диджей нa cвaтбaтa нa бългaркa. Cлeд тoвa e oтпътувaл дo Милaнo, a oттaм дo Бeргaмo. След това се прибрал у нас с полет до летище София, хванал влак до Варна.

По данни на РЗИ във Варна мъжът е бил контактен с 21 лица, 11 от тях са били в самолета, с който е кацнал в София, таксиметров шофьор, който го е откарал от летището, служители във влака, с който е пътувал до Варна и медици. Всички контактни лица бяха поставени под карантина.