Почивните бази по Северното Черноморие са пълни с гости от страната, Румъния и Полша, каза председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев.

Според него страната ни в момента е в много изгодна позиция, защото е в зелената зона за пандемията от Ковид-19 и би следвало това да се рекламира на всички нива. В Европа има страни, които са популярни дестинации, които отново затягат мерките, и е твърде вероятно тези, които искат да почиват, да се пренасочат към България, каза още Косев.

Конкретно за Варна той посочи, че градът е пълен с гости. По думите му, за това помагат и големите спортни турнири, чийто домакин е крайморският град. Ако ситуацията с овладяването на пандемията у нас се запази и времето през септември е хубаво, има шанс сезонът да бъде сравнително добър, обобщи Косев.

Председателят на ВАРХ съобщи още, че е получил благодарствено писмо от Националното сдружение на сираците в България. Поводът е, че организацията е помогнала 40 деца от СУ "Св.св.Кирил и Методий" в Пордим, участвали в националния фолклорен конкурс "Диньо Маринов", да бъдат настанени и хранени в хотел "Тинтява" безплатно. Благотворителността не е нещо, за което да се сещаме само по празници и кампании, а е нужно да оказваме помощ винаги, когато можем, защото стореното добро се отплаща, обобщи Косев.