Националната информационна кампания "Бъди войник" ще гостува на 10 април във Варна, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Събитията от кампанията започват от 12.00 ч. на Морската гара, където гражданите и гостите на града ще имат възможност да разгледат минен ловец "Цибър" от състава на Военноморските сили.

Военнослужещи от военно формирование 22 580, катер от Пункт за базиране - Варна и хеликоптер AS 565 MB Panther от морската авиобаза "Чайка" ще демонстрират от 15.00 ч. способности по овладяване на кораб-нарушител.

На откриването на информационната борса ще присъства заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев.

От 16.00 ч. пред Фестивалния и конгресен център във Варна ще бъдат представени образци бойна техника, въоръжение и оборудване на Военноморските сили и на служба "Военна полиция". По същото време ще бъде открита информационна борса за набиране на войници и матроси, на която всеки ще може да получи пълна и точна информация за обявените конкурси и условията за кандидатстване.

Концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на ВМС ще започне в 18.30 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център - Варна.