79-годишен варненец не пропуска ден без да плува в морето. Така беше и днес при температура на водата от едва 6 градуса, разказва БНТ.

Васил Тепеделенев плува в морето и през зимата от почти половин век. Първо прави упражнения за разгряване на тялото, а след потапянето в студената вода, се облива и с гореща - от близкия минерален извор.

"Старая се всеки ден да влизам и в студените дни също влизам, когато има сняг също. По някой път настроението ми не е такова, но се стремя всеки ден да го правя това нещо. Мотото е "прави това, от което те е страх, за да успееш", защото спреш ли пред едно, две препятствия, после не можеш да преодолееш нищо и животът ти така си заминава в летаргия", казва Васил Тепеделенев.

С тези ценни съвети е запалил цялото си семейство. Макар да не влиза в студената вода, неговият внук е намерил свой начин за поддържане на духа и тялото.

"Бойните изкуства и физическите натоварвания също страшно могат да помогнат за каляването на духа и тялото, включително и правилното хранене. Няма възрастови ограничения и няма човек, който да не е способен да направи това, което иска", споделя Васил Тепеделенев, младши.

Най-важното е да не се поддаваме на чужди влияния и да изберем това, което е най-подходящо за нас, съгласни са дядо и внук.