Визитата на израелския премиер Бенямин Нетаняху и съпругата му Сара безспорно е посещението на годината в Ретро музей. Това обявиха от ръководството на атракцията, разположена във варненския Гранд мол. Създателят и собственик на Ретро музея Цветан Атанасов пусна и снимки от визитата на семейство Нетаняху при тях.

На 1 ноември премиерът на Израел Бенямин Нетаняху пристигна във Варна, на работна визита по покана на българския си колега Бойко Борисов. Докато двамата първи мъже обсъждаха въпроси от международно значение в резиденция Евксиноград, първата дама на Израел Сара Нетаняху посети Ретро музей. Направила го по препоръка на семейна приятелка и останала поразена от видяното.

Сара Нетаняху откровено се потопи в спомени, споделяйки, че вижда изложен в музея парфюм, използван от нейната майка. Още по-искрено премиершата се зарадва, сядайки зад волана на първата си семейна кола - "Трабант" модел 600, произведен през 1964 г.

Под влияние на прекрасните впечатления, с които остана от видяното в бляскавата зала на "Ретро музей", тя обеща да доведе съпруга си на обиколка в музея.

Обещанието бе спазено и на 3 ноември при засилени мерки за сигурност от страна на двете служби на България и Израел (НСО и Мосад), се проведе визитата на височайшия гост.

Семейство Нетаняху бяха ескортирани от близо двеста агенти на Мосад, а обиколката им в музея бе водена лично от собственика Цветан Атанасов, който влезе в ролята на гид. Първата двойка на Израел остана впечатлена от видяното и сподели, че не е посещавала музей в световен мащаб, който да се доближава по качество до този във Варна.

Бенямин Нетаняху остана много впечатлен от бутилка Кока кола от времето на социализма, изписана на кирилица.

"Със спомените от миналото - и признателността на настоящето и надежда да бъде бъдеще. Сара и Бенямин Нетаняху. 3 ноември 2018 г.".