Млад шофьор от варненското село Щипско рани четиримата си спътници, след като се преобърна с БМВ. Катастрофата е станала малко след 13 часа вчера на пътя Вълчи дол-Суворово, на около 500 метра от Щипско, съобщиха днес от Областната дирекция на МВР във Варна.

19-годишният шофьор загубил управление над автомобила при навлизане в ляв завой и колата излязла извън пътя. Пострадалите са - младеж на 20 години, който е със съмнения за фрактура на гръбначни прешлени и луксация на рамо, друг 20-годишен младеж е с контузия на гръден кош и подмишница, 22-годишен техен приятел е с контузия на гръден кош и ляво рамо, а 18-годишна девойка е с комоцио и контузии по тялото. Самият водач няма никакви наранявания.

По първоначални данни той е предизвикал катастрофата шофирайки с несъобразена скорост. При навлизане в ляв завой, изпуснал контрола над автомобила и буквално излетял от пътя.

Още трима души, сред които и 8-годишно дете, са пострадали при пътни инциденти за едно денонощие във Варненско, уточниха от полицията. 8-годишното момче е било блъснато от фолксваген в Провадия, след като изскочило внезапно на пътя и 23-годишният шофьор нямал достатъчно време да реагира. Детето е с контузия на дясно бедро, оказана му е медицинска помощ в болница и е освободено за домашно лечение.

53-годишна варненка пък се заби с пежото си в дърво по пътя Варна-Бургас, близо до село Приселци. Инцидентът станал около 6.25 часа сутринта. Все още не е ясна причината за катастрофата, по данни на полицията тя се отклонила вдясно и спряла в крайпътни дървета. При преглед в болница са установени контузии по тялото.

63-годишен варненец със сеат блъсна 24-годишна пешеходка при ляв завой на кръстовището на улиците "Мир" и "Студентска" във Варна. Жената пресичала на пешеходна пътека. Откарана е в болница с фрактура на кост на лявото ходило.