Общо четирима души с алкохолни опиянения са били прегледани от екипи на Центъра за спешна помощ във Варна в Новогодишната нощ. Това съобщи директорът на звеното д-р Мая Рашева пред "Фокус".

По думите й в най-тежко състояние е бил 17-годишен младеж. Той е отведен в Клиниката по токсикология във Военна болница в състояние на алкохолна кома на 31 декември 2018 г.

Д-р Мая Рашева обобщи, че повикванията за линейки на територията на Варненска област от последния ден на миналата година до тази сутрин са били общо 203.  130 от сигналите са били само за Варна, като хоспитализираните пациенти са 23% от всички прегледани, или 51 души. Според д-р Рашева основните повиквания са били свързани с болести на сърдечно-съдовата система и мозъчни проблеми.

Имало е и няколко случая на побои. Екипите на Центъра за спешна медицинска помощ са помогнали на трима такива пациенти, като от тях двама са хоспитализирани. През последните три дни са обслужени и три пътни произшествия. В една от катастрофите е пострадало 13-годишно дете, а в друга пиян шофьор е отведен в болница "Св. Анна" с тежка съчетана травма.

По време на празниците на телефон 112 са постъпили и две фалшиви повиквания за хора в безпомощно състояние. По думите на д-р Рашева при посещение на място екипите на Центъра не са открили такива болни. Според нея в новогодишната нощ не са постъпвали сигнали за пострадали в инциденти с пиротехнически средства. В самата новогодишна нощ традиционно сигналите са били малко по-завишени в сравнение с делничния ден. 65 са били повикванията, като 42 от тях са били за град Варна. Във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ в областта са извършени 61 амбулаторни прегледа.