115 бебета са се родили във Варна от началото на годината. Сред новородените има и тризнаци. Това каза навръх Бабинден проф. Емил Ковачев - управител на Специализираната болница по акушерство и гинекология за активно лечение във Варна.

Той припомни, че първото бебе за 2021-ва проплака във варненската АГ болница, точно минута след настъпването на новата година.

10 са родилките с коронавирусна инфекция, които са преминали през специалното Covid отделение в лечебното заведение, което има собствена родилна зала и операционна, каза още Ковачев, като допълни, че досега са нямали случай на дете с положителна проба.

Проф. Ковачев пожела на своите колеги здраве и сили, за да отстояват своята благородна професия. Да изпитват удовлетворение от усилията си и радост от щастливите усмивки на майките, които поемат ръце своите рожби.

Поради противоепидемичните мерки, на традиционния ритуал на Бабинден, няма да има външни хора. Важното е обаче, този празник да вдъхва оптимизъм, защото той е свързан с даването на живот и с майчинството, посочи проф. Ковачев.