Прегорели наденици е мотивът за зверското убийство, извършено от 53-годишния Петко Панков, които преби до смърт 62-годишната си хазяйка Диана Тодорова в Димитровград. Това стана ясно в съдебната зала днес в Хасковския окръжен съд. Магистратите оставиха за постоянно в ареста обвиняемия, предава "Булфото".

Още снимки вижте тук>>>


Кървавото престъпление стана на 28 юни. Жертвата Диана Тодорова е собственичка на къща в града и живеела на втория етаж, а приземният бил обитаван от Панков. В съдебната зала стана ясно, че двамата се скарали за прегорелите наденици. Пенков трябвало да ги пече, но отишъл до магазина и казал на 62-годишната жена да ги наглежда, за да не изгорят.

Когато се завърнал, той се ядосал и след това започнал да я бие до смърт с водопроводен ключ и под въздействието на 1,5 промила алкохол.

След като жертвата изпаднала в безсъзнание, Петко Панков сам подал сигнал на телефон 112 и съобщил, че намерил хазяйката си в безпомощно състояние.

По трупа на пострадалата са били открити множество кръвонасядания по крайниците и тялото, както и рана на левия глезен.

Прокурор Валентина Радева-Ранчева поиска най-тежката мярка за неотклонение, а служебният му защитник контрира и пожела по-лека мярка като "домашен арест". Рецидивистът Панков каза още, че иска да може да работи, за да си изкарва пари и обеща, че ще съдейства на полицията и съдебните власти.

Снимка: Булфото

Петко Панков е осъждан многократно за кражби, шофиране под влияние на алкохол, закана за убийство, а последната му присъда е от 2014 година. Ако бъде признат за виновен, го грози затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.