Бургаският окръжен съд даде ход на делото срещу 63-годишната бивша учителка Веселина Гинева. Тя е обвинена за това, че при условията на продължавано престъпление, противозаконно лишила от свобода съпруга си Димитър М.

Така наречената Черна вдовица го държала заключен в една от стаите в жилището им, като деянието е извършено по начин опасен за здравето на пострадалия. Не му давала лекарства, както и не допускала лекар.

След като починал, жената скрила трупа в контейнер в Морската градина и две години получавала незаконно пенсията му - от 01.09.2014 г. до 31.08.2016 г. Така Веселина Гинева е причинила имотна вреда на Националния осигурителен институт в общ размер на 21 140 лева.

По делото са призовани множество свидетели, които ще бъдат изслушвани от съдебния състав с председател Яни Гайдурлиев.

Веселина Гинева от самото начало дава противоречиви показания. Първо твърдеше, че съпругът й инж.Димитър Миразчиев е в старчески дом, после, че "отишъл по жени", след това, че май сам избрал да отиде в Айтос и т.нат. Тялото на мъжа месеци гниеше в контейнер, преди полицаите да го открият, заради което е трудно с категоричност експертизата да посочи дали е умрял от нанасяне на удари.

Патоанатомите са категорични затова, че най-вероятната причина за смъртта му е глад. Т.е. - умрял е в адски, може би няколкодневни мъки, но няма пряка улика срещу Веселина Гинева, освен бележките, които инж.Миразчиев е подхвърлял през прозореца на жилището, в което е бил държан като заложник от бившата си съпруга.

Негови приятели подозират, че Веселина Гинева днес ще разиграе нов спектакъл - ще набеди Димитър за алкохолик, умрял от препиване, Флагман.

"Това е гавра с паметта на Митко. Той беше изключителен човек, сочеха го за пример в Нефтозавода. Ходеше на конференции в чужбина, мнението му тежеше и хората много го уважаваха", казват негови близки пред "Флагман".