Втори служител на Агенцията по храните в Пловдив е задържан за участие в корупционна схема. Към него към момента няма повдигнато обвинение. Това обяви окръжният прокурор Румен Попов на специална пресконференция.

"Ако съберем достатъчно доказателства срещу него, тогава ще му бъде повдигнато. Предполагам всеки знае, включително и аз, че у нас се извършва т. нар. държавен рекет от различни служители. Подобни сигнали малко по малко ще доведат до намаляване на т. нар дребна корупция, която, според мен, обаче е много по-голяма, защото е повсеместна", добави Попов.


"Колкото и смешно да ни звучи това с торбичките, представете си колко много земеделски производители с малки ферми има и на какво са подложени тези хора. Лично аз съм слушал доста неща и съм се опитвал да мотивирам различни мои познати да отидат там, където им е мястото - в полицията. Защото благодарение на тези хора, на които явно им е дошло до гуша, в рамките на 24 часа лицето беше задържано с парите", каза окръжният прокурор.

Той съобщи още, че в момента разследването продължава и в насока, независимо дали ще се докаже или не, за подобни случаи в цялата област. А, според него, такива съществуват.

"Не за първи път хващаме инспектори от Агенцията по храните, не за първи път повдигаме обвинения, а те продължават", каза още Румен Попов.