39-годишният син на 74-годишната жена от Хасково, която беше намерена жестоко убита в дома си, е задържан за престъплението. Г.И. е привлечен като обвиняем за това, че на 05 януари чрез нанасяне на удари по лицето, ръцете и шията и чрез притискане на краката и гръдния кош, умишлено умъртвил майка си - Х.И.

Същия ден в РУ-Хасково е получен сигнал за починала в дома си възрастна жена. Пристигналият на място полицейски екип установил, че по тялото на починалата има синини. Назначената аутопсия установила, че жертвата била със счупена дясна ключица, счупени ребра в ляво и дясно междуребрие, счупена подбедрица и множество хематоми по лицето и тялото. Причинените телесни увреждания на пострадалата били несъвместими с живота и са довели до смъртта й. Съдебно-медицинската експертиза е установила още, че част от травмите са стари.

В хода на разследването е бил извършен оглед на местопрестъплението, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели и са били назначени ДНК и експертизи.

Младият мъж е задържан първо от полицията за 24 часа, а след привличането му в качеството на обвиняем прокурор е постановил и ареста му за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура - Хасково да внесе в съда искане за вземане на мяркa за неотклонение "задържане под стража". 

Съседи на семейството разказаха, че ги познават бегло и са ги виждали рядко. Синът, с когото жената е живеела, от време на време обаче имал прояви, свързани с алкохола. Не е ясно каква е причината за жестокото убийство, съобщи Нова телевизия.