Невена Зартова стана първата жена, начело на най-голямата прокуратура - Софийската районна и то точно 14 години след първия си работен ден там. Решението е на ресорната колегия на Висшия съдебен съвет.

Зартова поема поста от Радослав Димов, който оглави Софийската апелативна прокуратура. Тя му бе заместник и ще е изпълняващ длъжността до избора на титуляр. Почти кариера на обвинителката е минала в Софийската районна прокуратура. Тя работи година като експерт в парламента, а в СРП постъпва на 7 ноември 2005 г. Именно от 7 ноември пое шефския пост. Избрана е за заместник районен прокурор на 24 юни 2014 г. и оттогава заема поста. Тя е и говорител на Софийската районна прокуратура от 2015 г.

Многократно е награждавана за работата си.

Новият административен ръководител на Софийската апелативна прокуратура (САП) Радослав Димов встъпи в длъжност.  Актът е бил връчен в присъствието на главния прокурор Сотир Цацаров.

Новият ръководител на САП е бил представен на магистратите и съдебни служители от Мария Шишкова, заместник на главния прокурор при Върховна касационна прокуратура и Славка Славова, завеждащ отдел "Административен" при Върховна касационна прокуратура.

Прокурор Димов има 18 години юридически стаж. От 2017 г. е административен ръководител на Софийска районна прокуратура. Димов е избран за административен ръководител от прокурорската колегия на ВСС на 11 септември, като с определение на Върховния административен съд от 28 октомври е допуснато предварително изпълнение на решението на колегията за неговото назначаване.