Тричленен състав на Софийския апелативе нсъд даде ход на делото срещу шефа на "Софарма" Огнян Донев и заместника му Борис Борисов.

Обвинението на Донев е за укриване на близо 63 милиона лева, а на Борис Борисов - за 7,5 милиона лева. През февруари м.г. състав на Софийския градски съд с председател Даниела Борисова оправда и двамата. Прокуратурата обаче протестира решението.

По време на днешното заседание тричленният състав на САС - Снежана Душкова - председател и членове Карамфила Тодорова и Иван Стойчев, изслуша съдебно-икономическа експертиза, свързана с декларираните от подсъдимите доходи по техни декларации от 2007 г. и съответно размера на данъците, които е трябвало да внесат в хазната.

Експертите потвърждават заключението си, дадено и пред първоинстанционния съд - съответно са изчислили, че става въпрос за дължими данъци в размер на близо 63 млн. за подсъдимия Донев и над 7 млн. за подсъдимия Борисов.

От делото отсъстваше адвокат Даниела Доковска по медицински причини, поради което следващото заседание на съда бе отложено за 11.02.2021 г. от 10.00 часа.

Има вероятност тогава да започнат пледоарии, но не е изключено да има още искания на страните.