Досегашният изпълняващ функциите на ръководител на Специализираната прокуратура Христо Динев е подал оставка. Това се случва едва около месец след временното му назначаване на поста. Нещо повече - той изцяло напуска напуска системата на прокуратурата. Мотиви за решението му не бяха посочени, но прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет единодушно гласува оставакта му.

На негово място кадровиците определи да застане Валентина Маджарова. Досега тя беше зам.-административен ръководител на Спецпрокуратурата. 

Динев е бивш районен и градски прокурор на София, а в последните години редови обвинител в Софийската градска прокуратура. Той е трети началник, който се оттегля в рамките на три месеца. През май титулярът Димитър Франтишек Петров подаде оставка. Той се задържа по-малко от година на поста, който наследи от Иван Гешев. За оставката на Франтишек главният прокурор обясни, че се дължи на проблем, който "в краткосрочен план му пречи да се концентрира върху длъжността". Сега обаче Франтишек е единственият кандидат да оглави спецапелативната прокуратура. След освобождаването на Франтишек за и.д. административен ръководител беше назначен Ангел Илиев от Върховната административна прокуратура. Той обаче също не се задържа дълго - само месец. После мястото зае Динев.

Междувременно военният обвинител Елин Алексов бе избран за ръководител на Военно-апелативната прокуратура. Решението на Прокурорската колегия бе взето единодушно днес.

Алексов остана единствен кандидат за поста, след като му конкурентът му - зам.-шефът на ВоАП Нивелин Начев се отказа.

Над 20 години Елин Алексов е военен магистрат. През 1998 г. започва като военен следовател, а 10 години по-късно вече е прокурор във военно-окръжната прокуратура в София. Преди две години той бе командирован във ВКП.

В началото на март т.г. Веселин Стоев подаде оставка като шеф на ВоАП. Това стана само няколко дни преди да му изтече мандатът. Стоев се премести на работа в Софийската апелативната прокуратура.