Софийският военен съд остави за постоянно в ареста подполковника от НСО Борис Иванов, който е обвинен като организатор на убийството на бизнесдамата Станка Марангозова, съобщи БНТ.

Делото е гледано тази нощ, след като снощи от прокуратурата са внесли искане за определяне на най-тежката мярка "задържане под стража". В ареста остава и физическият извършител на убийството на Марангозова - Петър Костов-Стъкларя, а неговият приятел В.П, който е обвинен като помагач е с мярка за неотклонение "домашен арест".

46-годишната Станка Марангозова бе убита на 10 октомври м.г. Тя беше застреляна в главата от преминаващ край паркирания й автомобил моторист, докато говорила по телефона с приятеля си Динко Геров. Трупът й бе открит именно от него, а до тялото на Станка имаше изкуствена бяла роза. Убиецът остави три гилзи на местопрестъплението, а проектилите бяха намерени в автомобила на Марангозова.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че покушението е дело на организирана престъпна група, която била ръководена от служител на Националната служба за охрана (НСО) с чин подполковник. По-късно стана ясно, че поръчителят на убийството е доведеният син на бившия социален министър Емилия Масларова - Иво Масларов. Той обаче е напуснал България през март и сега се издирва чрез Интерпол.

Масларов, който е син на втория съпруг на бившата министърка, има бизнес у нас и в чужбина, но е известен в престъпния свят. Той е платил първа вноска от 50 000 лева на извършителя и помагача му.