По отношение на заместник- кмета на Столична община Евгени Крусев, колегите от Специализираната прокуратура са на финал. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред Нова тв. "Предстои съвсем скоро внасянето на делото с обвинителен акт. Разследването ще приключи съвсем скоро и лицето ще се предаде на съд", изтъкна Румяна Арнаудова.


В отговор на въпрос докъде е стигнало разследването за разходването на средствата от Община Пловдив за откриването на Европейската столица на културата, Арнаудова посочи: "Все още не е приключила проверката на Окръжна прокуратура - Пловдив, във връзка със сигналите за непублично, или по-скоро за незаконосъобразно разходване на средства в Община Пловдив. Предстои да приключи проверката".

Попитана на какъв етап са проверките в големите градове, говорителят на главния прокурор обясни: "Проверките в големите градове и разследванията изискват много усилия и доказателства, за да сме убедителни и да постигнем осъждане на кметовете. Искам да ви уверя, че за нито едно от разследванията, за които стана известно в началото на тази седмица, прокуратурата не работи нито предизборно, нито от преди няколко дни. И в случая с кмета на Созопол, и в случая с кметицата на Златица".

По думите й Софийска градска прокуратура работи по тези случаи повече от година и половина.

"Уверявам ви това са сложни дела, както вече сме съобщавали и за да докажем извършване на престъпление, са необходими и специални знания на вещи лица, а експертизите се бавят, за съжаление. Когато съберем доказателства и когато сме сигурни, че лицата са виновни, тогава повдигаме обвинения", каза още Румяна Арнаудова.