Софийският градски съд остави окончателно в ареста 38-годишния нидерландски гражданин Йохан-Фредерик Стелингверф, известен в родината си като Валиумния изнасилвач, въпреки че обвиняемият се оплака пред магистратите от побой и насилие в килията, съобщи bTV.

Нидерландецът обясни пред магистратите, че не е извършил престъпленията, в които е обвинен. Той настоя да бъде освободен под домашен арест. 

"Няма да избягам! Отново съм бит в ареста. Писах за помощ до посолството, служители ме посетиха, но насилието над мен продължи. Моля за домашен арест. Аз вече доказах, че спазвам задълженията си", заяви Стелингверф.

Адвокатите му пък обясниха, че е с чисто съдебно минало и постоянен адрес в столицата.

38-годишният мъж е обвинен в две изнасилвания. Първото е на унгарска гражданка на 24 октомври в София. Жената е била приведена в безпомощно състояние чрез алкохол и опиати. Второто е на 32-годишна софиянка. Това се случило на столичния булевард "Сливница" по Коледа, след употреба на сила.

По време на заседанието стана ясно, че Йохан Стелингверф е удрял една от жертвите си - унгарката Джулиана, с електрошокова палка и я поливал с узо. Двамата се запознали в Будапеща и поддържали връзка по интернет. Джулиана предупредила Йохан, че е против садистичния секс и не иска да участва в групов, пише "24 часа".

Миналата година тя дошла при нидерландеца в София, но той не се съобразил с желанията й. Според прокуратурата мъжът упоил унгарката с алкохол, а след като тя изпаднала в безпомощно състояние, Йохан Стелингверф правил секс с нея против волята й. Той ударил унгарката с юмрук в слепоочието, в следствие на което в момента тя има проблем със зрението. 

Нидерландецът е в България от 3-4 години. Според защитата му той има туристическа фирма за пътешествия с мотоциклети из България и Сърбия и пътува много. 

Магистратите обявиха, че Стелингверф е опасен, може да се укрие и има достатъчно доказателства срещу него. Затова го оставиха за постоянно в ареста.

Решението е окончателно и не може да се обжалва.