Състав на Софийски градски съд постанови 2 години условна присъда с три години изпитателен срок за 16-годишния Даниал Бейкверди.

На 26 юли миналата година Бейкверди наръга с нож свой съученик няколко пъти в жилищен блок в столичния квартал "Надежда". След това в интернет изтече запис, в който извършителят прави самопризнания. Даниал обяснил, че действията му са провокирани от тормоз в интернет, а той решил да си отмъсти.

Делото се гледа по съкратено производство. Веднага след задържането на ученика стана ясно, че той е бил подложен на системен тормоз от съучениците си дори през ваканцията. С негови снимки са били правени гей колажи и са били разпространявани в интернет, разкриха учителките му. През ноември миналата година той бе освободен от ареста, за да може да продължи образованието си. Родителите му го преместиха в друго училище и той продължи да посещава часовете.  

Снимка: Булфото

Пострадалият Кристиан се е възстановил почти напълно, става ясно от документите по делото. Той е получил вътрешен кръвоизлив, но бързата и професионална намеса на медиците успява да предотврати по-тежки последствия. Момчето трябва да посещава и психолог, за да се справи с кошмара от нападението, пише още в експертизата.

Снимка: Булфото