Депутатът от "Продължаваме промяната" Рена Стефанова сключи споразумение с прокуратурата, като се признала за инцидент на пешеходна пътека. Народната представителка получи 3-месечна условна присъда за това, че е блъснала пресичаща жена с автомобила си, съобщиха от прокуратурата.

На 13.12.2021 г., в гр. София, при управление на лек автомобил по ул. "Одрин" на кръстовището с бул. "Тодор Александров", при извършване на маневра ляв завой Стефанова нарушила правилата за движение по пътищата и не пропуснала пресичащата от ляво на дясно спрямо посоката й на движение по прилежащата пешеходна пътека пешеходка, като реализирала пътно-транспортно произшествие с нея и по непредпазливост ѝ причинила средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на 12-и гръден прешлен, довело до трайно затруднение на движението на снагата за срок по-дълъг от 30 дни.

Обвинението спрямо Рена Стефанова е повдигнато, след като от страна на главния прокурор бе отправено искане до 47-ото Народно събрание, а народният представител сам даде съгласието си за продължаване на наказателното производство спрямо него.

Пред съда обвиняемата заяви, че се признава за виновна в извършване на престъплението. С определение от 22.06.2022 г. Софийски градски съд (СГС) одобри споразумение между Софийска градска прокуратура и защитата на обвиняемата.

Съдът счете, че определеното на депутатката наказание "лишаване от свобода" за срок от три месеца, изпълнението на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за срок от три години, и "лишаване от право да управлява моторно превозно средство" за срок от три месеца, е съответно на обществената опасност на деянието и дееца и е в съответствие със закона и морала.

Определението на съда е окончателно.